Over het algemeen is een werkweek eind oktober, vooral gericht op opruimactiviteiten, een gevecht met de elementen. Deze werkweek was er sprake van heel sereen weer. Dat maakte de werkzaamheden een stuk aantrekkelijker.

Met een groep van acht mensen onder leiding van Bé Feikens die namens de beheerders de werkweek in goede banen leidde, hebben we twee volle big bags verzameld. Dat is aanzienlijk minder dan we hadden verwacht, maar het is wel hoopgevend nieuws voor Rottumerplaat.

We hebben een tuimelaar (?) aangetroffen en betrekkelijk veel meeuwen die door de vogelgriep waren geveld. Zelfs een zwart duinkonijn dat zieltoogde, maar voor het overige was de fauna diverser dan gebruikelijk. Overtrekkende vogels uit het noorden waren al weer onderweg naar zonniger oorden.

Dankzij de afwisselende maaltijden van Thomas Bronsema konden we de inwendige mens goed versterken, ondanks het feit dat niet alle boodschappen op het pallet bleken te staan. Maar gelukkig bracht de bemanning van de Harder ons halverwege een bezoek, zodat we nog twee pakken mie bij konden bestellen.

Het werden genoeglijke avonden waarbij we veel van elkaar leerden en mee konden maken hoe het voelt als je als vreemden aan boord stapt en als goede kennissen aan het eind kunt terugkijken op een inspirerende werkvakantie.

Mark Stuijt

PS: de foto is tijdens de werkweek gemaakt door Henk Postma.