Maandag 1 november; precies om 8:00 vertrekken we met 6 vrijwilligers en een bestuurslid met de Harder richting Rottumeroog. Jan en Freek-Jan brengen ons veilig naar het eiland.

Wat een geluk hebben we met het weer! Gisteren regende het nog pijpenstelen en zag ik het somber in… Maar bij aankomst op het eiland schijnt het zonnetje! We moeten wachten tot het water wat gezakt is en hebben vanaf de Harder een mooi uitzicht op het eiland. In de verte de Kaap, de golven, de stilte, de vogels; wat is het toch prachtig om hier te mogen zijn! Zodra het water is gezakt brengen Jan en Freek-Jan ons met de zodiac aan land.

De harde wind was wat fris dus sjaal en muts waren geen overbodige luxe maar gelukkig geen regen!¬†We struinen het strand, de vloedlijn en de kwelder af. Veel flessen, plastic, touw, piepschuim, jerrycans, aanstekers; eigenlijk van alles wat… Wim vindt een spannende piepschuim doos waar een parachute zender in blijkt te zitten. En ook een roze “Kong” was een vreemde vondst op het eiland… Het bleek een speeltje voor een hond te zijn… Bijzonder waar deze rommel weer allemaal vandaan komt! De tijd vliegt voorbij… Ongemerkt loop je zo’n dag toch nog best wel wat kilometers!

Alle verzamelde rommel inclusief de gevulde bigbags die al op het eiland stonden (gevuld door de vogelwachters) gaan ’s avonds mee aan boord richting de Eemshaven.

We eten met z’n allen stamppot mous met worst en speklappen aan boord en o.a een Gronings toetje erbij; krentjebrij. Het smaakte ons allen goed na een dag hard werken op het eiland.

Het was een mooie dag met een gezellige groep mensen en we hebben Rottumeroog weer netjes en schoon achtergelaten!

Maaike van Leusen