Publicaties & media

De Kaap, magazine voor onze donateurs

Tweemaal per jaar verschijnt ons donateursblad De Kaap met actuele berichten en verhalen over natuur, cultuur en geschiedenis van Rottumeroog en Rottumerplaat. De selectie uit De Kaap vindt u hier.

Blog

De Vrienden van Rottum bloggen. Nieuws en interessante weetjes worden hier openbaar gedeeld. Over excursies, werkweken en werkdagen, maar ook ander nieuws over de Rottums en het Groninger Waddengebied. Wilt u iets kwijt, mail het aan  vriendenvanrottum@gmail.com

Abonneer je op onze Nieuwsbrief

Eind 2020 brachten de Vrienden van Rottum voor het eerst een digitale Nieuwsbrief uit voor hun donateurs. Het was een nieuw initiatief om in moeilijke coronatijden toch het contact warm te houden. Het kon de afgelaste donateursdagen en werkweken niet vervangen, maar kon toch op veel waardering rekenen. Daarom gaan we ermee door.

Foto’s en video’s

Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes zijn niet alleen uniek en prachtig, maar ook zeer fotogeniek. Hieronder tonen we foto’s en video’s van de eilanden en hun omgeving. Door op de foto’s of de video’s te klikken kunt u meer bekijken. 

Lesbrief 2011

In 2011 maakten de Vrienden van Rottum een lesbrief over de eilanden voor basisscholen.